Piersicile se spala bine, se indeparteaza coaja (in cazul nectarinelor puteti sa o pastrati) si samburii.
Apa se fierbe cu zaharul pana ce acesta se topeste (max 5 min). Se adauga piersicile care au fost foarte bine maruntite in chopper si se mai tin pe foc cca 5 min. Se da de-o parte si se aduaga sucul de lamaie. Se raceste compozitia si se da la congelator intr-o forma din silicon (
Forma din silicon pentru chec "Trandafiri",
Forma din silicon pentru terina 500g Mastrad sau
Forma din silicon pentru prajitura - Trandafir inalt) in care am pus film alimentar. Filmul alimentar are rolul de a face posibila scoaterea cu usurinta a inghetatei din forma.
Din timp in timp se scoate compozitia si se amesteca cu un tel inoxidabil pentru a evita formarea aschiilor de gheata.
Pentru servit, inghetata se scoate din congelator cu cca 5 min inainte.
Se poate orna cu cateva fructe din dulceata, cu cateva fructe confiate, cu un piscot, cu o lingurita de frisca si cu pudra de cacao.
Pofta buna!