Site coolinaria.ro

Bomboane de ciocolata cu miez de branza de oaie



Bomboane de ciocolata cu miez de branza de oaie

Ingrediente:
  • 200 gr ciocolata neagra 77%
  • branza de oaie rasa pe razatoarea fina
Mod de preparare:
Taiati ciocolata si introduceti-o intr-un vas la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.

De indata ce este complet topita, puneti jumatate din cantitate pe o suprafata neteda si rece (pe o placa de marmura, de inox sau sticla), intindeti-o cu o spatula si racoriti-o ca apoi sa o adunati repede si sa o puneti in vasul initial. Temperatura pe care trebuie sa o aiba este intre 30 si 32°C.

Turnati compozitia in toate orificiile formei din silicon. Puneti forma pe un platou, sa se solidifice in frigider. Resturile care au ramas pe forma se aduna si se introduc in vasul in care este restul de ciocolata, dar asta imediat, fara a lasa compozitia sa se solidifice.

Dupa 30 min, apasati putin cu degetul in fiecare alveola a formei din silicon pentru a face un locas in care sa puneti branza de oaie rasa pe razatoare, 2 mm pana in margine.

Acoperiti cu restul de ciocolata pe care trebuie sa o aduceti la temperatura de 30 - 32°C. Adunati ciocolata in exces si dati la frigider inca o ora. Scoateti bomboanele din forma.


Pofta buna!