Site coolinaria.ro

Poale'n brau



Poale'n brau

Ingrediente:
  • 500 g faina 100 g untura 6 galbenusuri 300 ml lapte 160 g smantana 250 g branza de vaci 60 g drojdie 1/2 lingurite sare 150 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie 2-3 pliculete zahar vanilat 60 g gris fiert
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in laptele incalzit in prealabil. Se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Se freaca spuma doua galbenusuri cu 100g zahar si sarea. Se adauga laptele cu drojdia si faina, coaja de lamaie, vanilia si faina si se amesteca. Se framanta aluatul. Dupa 20 de minute se adauga, putin cate putin, untura calduta. Pentru umplutura dam branza prin sita, si apoi o amestecam cu 2 galbenusuri, grisul, 60g smantana si 50 g zahar. Aluatul rezultat se lasa la crescut aproximativ o ora. Se intinde apoi foaie, de 5 mm grosime, care se taie in patratele. In mijlocul fiecarui patratel se pune o lingura mare de umplutura. Laturile patratului apoi se impacheteaza


Pofta buna!