Site coolinaria.ro

Cornete umplute cu crema de vanilie


Aluatul foietat este o varianta a aluatului frantuzesc. Acest aluat poate fi folosit la rulouri, placinte dulci si sarate, la cornulete, saratele, pateuri, la orice tip de preparat de patiserie care necesita un aluat usor sfaramicios si fraged, fara sa folosim nici un produs care sa faciliteze cresterea.

Cornete umplute cu crema de vanilie

Ingrediente:
  • 250 gr faina 000,
  • 1 linguri ulei,
  • 1/2 pahar apa calduta,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1/2 lingura zeama de lamaie,
  • 100 gr unt
  • - Crema pentru cornete
  • 1 plic Pudding vanilie Dr Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 40 gr unt
Mod de preparare:
Untul se amesteca pana devine spuma. Se adauga 4 linguri de faina si se amesteca pana ce ce se omogenizeaza compozitia. Se lasa deoparte si se pregateste aluatul. Restul ingredientelor se amesteca pana ce obtinem un aluat ce poate fi intins cu sucitorul si care este impartit in doua parti.

Pe planul de lucru se presara faina. Se ia prima bucata de aluat si se intinde – cu ajutorul unui sucitor – o foaie rotunda, subtire.

Jumatate din cantitatea de unt este intinsa cu ajutorul unui cutit pe toata foaia, dupa care marginile se pliaza dinspre exterior spre interior. Procedati in acelasi mod si cu foaia a doua. Rezulta doua pachetetele de aluat pe care le impachetati individual in folie alimentara si pe care le puneti in frigider timp de minimum 2 ore.

Fiecare bucata de aluat se scoate din frigider, se intinde in foaie de 0,5 mm grosime care este taiata in fasii de 2 cm latime si puse apoi pe cornetele din inox , petrecandu-le marginile.

Dupa ce cornetele de inox a fost infasurate in aceste fasii, se asaza in pozitie verticala in tava cuptorului preincalzit la 180°C pentru a fi coapte timp de max. 12-15 min. Nu se lasa timp indelungat la copt pentru a se evita uscarea lor excesiva (in acest caz devin sfaramicioase). Se scot cu grija de pe cornete cat sunt fierbinti.

Rezulta cca 24 de cornete ce urmeaza a fi umplute dupa ce s-au racit bine, folosind o punga pentru umplut sau un sprit pentru umplut.

Crema pentru cornete:

Intr-un bol se amestecta pudding-ul cu zahar si cu cateva linguri de lapte rece, amestecand pana ce rezulta o compozitie omogena, fara cocoloase. Restul laptelui se pune la fiert. Cand este fiert, se da deoparte si se amesteca cu compozitia din praf de pudding realizata in prealabil. Se pune din nou pe foc numai pentru 1 minut, dupa care se pune sa se racoreasca, fara a fi nevoie sa o punem in frigider.

Dupa ce fiecare cornet este umplut cu crema de pudding, se pune la frigider pentru o ora.

Se pudreaza cu putin zahar pudra sau cacao.


Pofta buna!