Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, cu zaharul vanilat, cu ghimbirul pudra, cu nucsoara si cu sucul de lamaie. Marscarpone se bate energic in prealabil si se adauga peste compozitia cu galbenus.
Separat se bat albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule se incorporeaza delicat in amestecul realizat anterior.
Se pregateste cafeau neagra in care se adauga scortisoara.
Intru-un vas gen bol se pune cafeaua cu scortisoara in care se introduc pe rand piscoturile (sau biscuitii). Acestia se inmoaie usor pe ambele parti.
Intr-o tava se pune primul strat de piscoturi insiropate cu cafea, se acopera cu un strat de crema, apoi se pune un strat de biscuiti aromati neinmuiati in cafea, dar sfarimati bucatele cu mana, apoi un alt strat de crema. Urmeaza un ultim strat de piscoturi insiropate peste care punem ultimul strat de crema.
Pentru decorare se folosesc bucati de ciocolata pralinata date pe razatoare si amestecate cu bucati faramitate din biscuitii aromati.
Inainte de a fi servit acest tiramisu special, tineti-l la frigider pentru minimum 4 ore.
Pofta buna!