Site coolinaria.ro

Chec aperitiv cu sunca si masline



Chec aperitiv cu sunca si masline

Ingrediente:
  • 150 gr faina
  • 200 gr sunca
  • 150 gr masline verzi fara samburi
  • 75 gr nucsoara rasa
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 10 gr bicarbonat (o lingurita cu varf)
  • 1 lingura de ulei
Mod de preparare:
Maslinele verzi fara samburi se taie in rondele. Jambonul se taie in cuburi.

Faina se amesteca cu ouale la care se aduaga laptele si uleiul. Se amesteca bine. In aceasta compozitie se adauga jambonul, maslinele si nucsoara rasa. Se amesteca in continuare. La final se aduaga bicarbonatul si se mai amesteca poutin pentru ca acesta sa se incorporeze bine in compozitie.

O forma de chec din silicon se unge cu unt, se pune compozitia si se da la cuptorul care a fost incalzit la 180°C. Durata coacerii este de 45 min.

Aceeasi compozitie poate fi repartizata in mici forme de silicon, pentru a obtine portii individuale de mini chec aperitiv, in functie de numarul de persoane pe care le avem la masa.


Pofta buna!