Site coolinaria.ro

Paine cu crab si masline



Paine cu crab si masline

Ingrediente:
  • 250 gr bucati de crab
  • 150 gr de masline verzi
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi (cantitatea se poate mari in functie de preferinta)
  • 70 gr piure de tomate
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana groasa
  • 2 lingurite boia de ardei rosu
  • 1 lingurita ghimbir pudra (sau 2 lingurite cu varf de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica)
  • sare si piper
  • masline si cateva capere pentru decorare
Mod de preparare:
Scurgeti bine crabul si maslinele.
Curatati de coaja ceapa si usturoiul pe care le introduceti intr-un bol impreuna cu piureul de tomate, ouale, smantana, boiaua de ardei, ghimbirul sarea si piperul.

Amestecati-le pana ce obtineti un amestec omogen pe care il turnati in forma de silicon. Cuptorul se incalzeste la 180°C.

Prepararea acestei paini cu crab se face la bain-marie, vasele fiind introduse in cuptor pentru 25-30 min. La expirarea timpului de coacere, se scaoate forma de silicon din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune la rece in frigider pe timpul noptii. Paine cu crab se serveste a doua zi decorata cu capere si masline.


Pofta buna!