Site coolinaria.ro

Parfait de vanilie



Parfait de vanilie

Ingrediente:
  • 130g lapte
  • 50g frisca
  • 50g zahar
  • 20g apa
  • - Pentru decorare:
  • Ciocolata neagra
  • Alune de padure maruntite
Mod de preparare:
Fierbeti laptele cu zaharul si cu apa, lasati-le sa se raceasca si adaugati frisca batuta.

Puneti compozitia in forme din silicon, neteziti compozitia cu o spatula si introduceti formele in congelator pentru 8-10 ore.

Scoate-ti inghetata din forme si decorati-o.

Pentru decorare:
Dupa ce topiti ciocolata la 30°C, introduceti inghetata in vasul in care a-ti topit-o. Inainte ca ciocolata sa se intareasca, treceti inghetata prin alunele maruntite.

Recomandare:
Pastrati inghetata la congelator.
Topiti ciocolata la bain-marie si lasati-o sa se raceasca inainte de a glazura inghetata.


Pofta buna!