Site coolinaria.ro

Spuma de ciocolata alba cu salata din fructul pasiunii (maracuja)



Spuma de ciocolata alba cu salata din fructul pasiunii (maracuja)

Ingrediente:
  • 125 gr ciocolata alba
  • 180 gr smantana lichida (caimac)
  • - Pentru sosul de fructe:
  • 12 fructe ale pasiunii
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe in bucati mici si se introduce intr-un bol. Puneti smantana lichida sa fiarba incet. Cand incepe sa fiarba adaugati ciocolata alba. Amestecati ca sa devina o compozitie omogena. Se pastreaza in frigider minimum 2 ore ca sa se mai intareasca.

Compozitia astfel obtinuta se introduce fie in punga sau intr-un pistol pentru ornat.

Fructe ale pasiunii sunt taiate in doua. Sucul si pulpa se pun intr-o caserola impreuna cu zaharul si sucul de lamaie si se fierb cca 3 min la foc mediu. Se strecoara printr-o sita. Sucul rezultat se imparte si se pune in 4 boluri. Fiecare bol va avea ca baza sosul rezultat si racit.

Ciocolata alba se adauga deasupra sosului cu ajutorul pistolului de ornat.
Se serveste imediat pentru a evita incalzirea compozitiei din ciocolata alba.

Se poate servi cu pahar de vin alb, desert care sa aibe temperatura de 10 °C.


Pofta buna!