Site coolinaria.ro

Tarta fina cu capsuni si iaurt



Tarta fina cu capsuni si iaurt

Ingrediente:
  • 500 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr zahar tos
  • 400 gr oua intregi (cca 8 oua medii)
  • 250 gr faina tip patiserie
  • 100 gr capsuni de dimensiune redusa
  • 250 gr de amidon de cartofi
  • 1 iaurt cu capsuni (cca 200 ml)
  • 100 gr piure de capsuni
  • 100 gr albusuri (3 sau 4 albusuri in functie de dimensiunea oului)
  • 10 gr bicarbonat de sodiu alimentar (cca 2 lingurite rase)
  • 2 gr de baton de vanilie
  • mirodenii (coaja de lamaie, esenta de rom, vanilie) dupa preferinta
  • - Pentru glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 25 gr albusuri (1 buc)
  • 10 gr suc de lamaie
  • - Pentru decorare:
  • Zahar pudra
  • Tradafiri din zahar daca doriti o decorare speciala
Mod de preparare:
Zaharul pudra si zaharul tos se amesteca foarte bine cu untul moale folosind un mixer. Se adauga ouale unul cate unul si apoi piureul de capsuni. La final se adauga toate ingredientele sub forma de pudra (faina, amidonul de cartofi si bicarbonatul de sodiu) si mirodeniile (batonul de vanilie taiat mic, coaja de lamaie, esenta de vanilie si rom, dupa preferinta) si se amesteca manual. La final se incorporeaza albusurile batute spuma si cateva capsuni care au fost pastrate intregi.

Forma de silicon se umple cu aceasta compozitie pana la cca ¾ din inlatimea ei3. Se coace in cuptor la 190° timp de 40 min.

Se lasa sa se racoreasca dup ace a fost scoasa din cuptor si apoi se scoate cu grija, se pune pe un platou si se decoreaza cu un praf de zahar pudra si cu 1-3 trandafiri din zahar.


Pofta buna!