Site coolinaria.ro

Crema de telina cu frunze crocante



Crema de telina cu frunze crocante

Ingrediente:
  • 1 telina mijlocie cu frunze
  • 1 l de lapte
  • 1 lingura de smantana groasa
  • 2 dl ulei de arahide
  • sare de mare fina
  • piper
Mod de preparare:
1. Curatati telina de coaja, clatiti-o si taiati-o in mici cuburi. Puneti de-o parte frunzele pe care le-ati clatit si le-ati sters bine cu un servet .

2. Puneti cuburile de telina intr-o cratita mare si turnati laptele peste ele. Sarati-le si puneti-le la fiert timp de cca 20 min pana ce telina devine foarte moale. Amestecati indelung si adaugati smantana.

3. Intr-o mica craticioara incingeti ulei cam de 5 cm inaltime. Introduceti in uleiul incins frunzele de telina in mici cantitati si prajiti-le rapid (aproximativ 1 min). Scurgeti-le pe un servet de hartie absorbant si presarati pe deasupra sare fina de mare.

4. Reincalziti crema de telina la foc foarte domol si apoi repartizati-o in 4 farfurii preincalzite. Serviti imediat, insotita de frunzele crocante de telina. Presarati cu piper chiar in momentul in care mancati.

RECOMANDARI
Si daca folositi ulei de masline in loc de smantata, va fi diferit, dar la fel de gustos.
Daca nu doriti sa prajiti frunzele de telina, puteti sa le taiati fin si sa le puneti pe deasupra smantanii in momentul in care o serviti. Adaugati si cateva felii de paine prajita pentru a aduce o nota de crocant acestei retete.


Pofta buna!