1. Spalati fasolea boabe. Puneti-le intr-o oala, acoperiti-o cu apa rece si puneti-o apoi la fiert. Lasati-o sa clocoteacsca la foc mic, cu capac, timp de 20 min.
2. Curatati ceapa si taiati-o.
3. Preparati sosul de tomate. Amestecati ingredientele si spoi strecuratile.
4. Imediat ce fasolea este fiarta adaugati in oala sosul de tomate, ceapa taiata si ½ lingurita de sare. Lasati sa clocoteasca la foc domol, timp de 5 min.
5. Curatati de coaja banana si taiati-o in rondele. Presarati un praf de sare peste ele.
6. Intr-o tigaie puneti ulei si incingeti-l. Introduceti pe rand rondelele de banana in uleiul incins numai cat sa se rumeneasca putin, dupa care puneti-le la scurs pe un servet de hartie.
7. Asezati pe o farfurie mare intinsa fasolea la mijloc si de jur-imprejur feliile de banana. Serviti-le imediat.
RECOMANDARE
Keziah Jones : « Este ceva tipic de la noi, din Nigeria. Copil fiind, mancam in fiecare zi »
Varietatea de fasole ‘’brown eyed beans’’ – fasole ochi caprui - (sau ewa pupa) este fasolea uscata care fierbe foarte repede. Puteti sa o gasiti la TROPIQUES-EX din Paris.
Puteti sa alegetisi alte tipuri de fasole uscata, de ex fasolea uscata’’ ochi negri’’: in acest caz lasati-o in apa rece la temperatura camerei timp de 8 ore, inainte de a o scurge si a o fierbe cca 40 min.
reteta oferita de magazinul
Decorix.ro
Pofta buna!