Site coolinaria.ro

Sarlota cu ciocolata


Un desert delicious, fin si foarte usor de facut

Sarlota cu ciocolata

Ingrediente:
  • 750 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr unt, vanilie
  • rom
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Faina, impreuna cu cacaua si cu zaharul se amesteca cu un tel in forma de para in asa fel ca sa devina o compozitie omogena, intr-un vas ce urmeaza sa fie pus pe foc.

Se aduaga laptele caldut, amestecandu-se in continuu ca sa nu se faca cocoloase. Se pune la foc mic, amestecand mereu, timp de 10 min. Trebuie evitata lipirea compozitiei de fundul vasului deoarece gustul ei se schimba in amarui, afumat si este neplacut. 10 min sunt suficiente pentru fierberea fainii din compozitie. Se da de-o parte ca sa se racoreasca sau se raceste vasul punandu-l intr-un alt vas, cu apa rece. Se adauga esentele, mirodeniile si praful de sare. Cand temperatura scade, se adauga si untul moale (care a fost tinut la temperatura camerei 1-2 ore). Se amesteca pana compozitia este omogenizata si se pune fie toata intr-o forma din silicon (Forma din silicon pentru prajitura Dalie, Forma din silicon pentru prajitura "Margareta") fie in mai multe boluri individuale de forme diferite : tubulare (6 boluri de sticla model “tubular”), stil bulgare (6 boluri de sticla model “bulgare”, 12 boluri argintii), in cupe de forma evazata (Set de 10 de cupe de forma “evazata“).

Formele mari din silicon se recomanda a fi unse in prealabil cu o pelicula fina de unt atunci cand le folositi pentru prima data.

Se poate servi ca atare sau cu o lingura de frisca, ornata cu fructe din dulceata sau cu fulgi din nuca de cocos.

reteta oferita de magazinul Decorix.ro


Pofta buna!