Preparati sosul de busuioc astfel : intr-o tigaie fara ulei, rumeniti semintele de pin dupa care le amestecati cu busuiocul, cu parmezanul si cu uleiul de masline pana ce obtineti o pasta omogena.
Pastele se fierb cca 10 min – urmarind si indicatiile de pe ambalaj - intr-un vas cu apa clocotita. Se fierb identic si boabele de mazare si se scurg.
Intr-o craticioara se pune - la foc mic - 1 lingura de ulei de masline in care se inabusa ceapa taiata.
Spanacul se spala, se scurge si se taie si se adauga peste ceapa inabusita inca 5 min, pana ce frunzele sunt inmuiate. Adaugati pastele pastele si boabele de mazare, piperul, sarea, sosul de busuioc si putina apa. Se pun toate la foc redus, pentru scurt timp, pentru a uniformiza temperatura compozitiei.
RECOMANDARI
Puteti folosi spanac congelat si sos de busuioc gata preparat pentru a castiga timp.
Pofta buna!