Site coolinaria.ro

Pene cu legume si sos de busuioc



Pene cu legume si sos de busuioc

Ingrediente:
  • 500 gr de paste pene sau un alt tip de paste (fusili, farfale, etc)
  • 100 gr de boabe de mazare
  • 300 gr spanac prospat
  • 1 ceapa
  • Ulei de masline
  • Parmezan ras
  • Sare, piper
  • - Pentru sosul de busuioc:
  • 50 gr de seminte de pin
  • 20 frunze de busuioc
  • 40 gr de parmezan ras
  • 4 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Preparati sosul de busuioc astfel : intr-o tigaie fara ulei, rumeniti semintele de pin dupa care le amestecati cu busuiocul, cu parmezanul si cu uleiul de masline pana ce obtineti o pasta omogena.

Pastele se fierb cca 10 min – urmarind si indicatiile de pe ambalaj - intr-un vas cu apa clocotita. Se fierb identic si boabele de mazare si se scurg. Intr-o craticioara se pune - la foc mic - 1 lingura de ulei de masline in care se inabusa ceapa taiata.

Spanacul se spala, se scurge si se taie si se adauga peste ceapa inabusita inca 5 min, pana ce frunzele sunt inmuiate. Adaugati pastele pastele si boabele de mazare, piperul, sarea, sosul de busuioc si putina apa. Se pun toate la foc redus, pentru scurt timp, pentru a uniformiza temperatura compozitiei.

RECOMANDARI
Puteti folosi spanac congelat si sos de busuioc gata preparat pentru a castiga timp.


Pofta buna!