Site coolinaria.ro

Crema cu fructe


Iata un desert foarte usor de facut, delicios si racoritor – crema cu fructe.

Crema cu fructe

Ingrediente:
  • 150ml lapte
  • 20g gelatina
  • 200g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 lingura cognac
  • 300ml frisca batuta din smantana
  • 300g zmeura
  • caise
  • coacaze
Mod de preparare:
Inmuiem gelatina in laptele rece cu 1 ora inainte de prepararea retetei.

Batem albusurile spuma, adaugand treptat 100g zahar si cognacul. Batem smantana tinuta la rece pentru frisca dupa care o bagam direct in congelator.

Punem vasul cu gelatina pe baie de aburi. Adaugam in gelatina 100g zahar si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena si gelatina s-a dizolvat (cam 2-3 minute). Atentie, nu fierbem amestecul! Luam vasul de pe foc si amestecam pana cand compozitia se raceste putin, cat sa nu ne friga la deget. Adaugam treptat in aceasta compozitie spuma de albusuri si frisca rece scoasa din congelator.

Turnam crema in castronele. Le punem la frigider pentru 2-3 ore, apoi la servire le rasturnam pe farfurioare si le decoram cu fructele alese.


Pofta buna!