Site coolinaria.ro

Piersici cu zmeura si sos cu vin dulce


Este un desert minunat, in care gustul piersicilor se combina cu gustul parfumat al capsunilor si totul subliniat de stropul de vin dulce pe care-l adaugam. Este o adevarata provocare pentru toate anotimpurile dar si o provocare obligatorie pentru toti amatorii de delicatese fructate !

Piersici cu zmeura si sos cu vin dulce

Ingrediente:
  • 6 piersici mari galbene, nu foarte coapte
  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri de dulceata de zmeura
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 linguri de vin dulce
  • Frisca
Mod de preparare:
Un vas se pune cu apa pe foc. Cand apa clocoteste se introduc piersicile intregi pentru 5 min, pana ce se mai albesc.

Cu ajutorul spumierei se scot din vas si se lasa sa se raceasca. Li se indeparteaza coaja, se taie in doua si se indeparteaza samburii.

Pe un platou pentru servit se pun jumatatile de piersici, se umplu cu fructele de zmeura intregi si se pudreaza cu putin zahar pudra.

Intr-un vas mic se pune la fiert pe foc domol dulceata de zmeura si vinul dulce. Se amesteca continuu si rezulta un sirop cu care garnisim piersicile.

Platoul se da la frigider pentru 2-3 ore si se serveste rece si cu un mic adaos de frisca dulce..


Pofta buna!