Site coolinaria.ro

Sardine in crusta de alune cu caise


Imi permit sa iti prezint o combinatie cel putin bizara din punctul de vedere al unor persoane, dar inedita din punctul meu de vedere- sardine in crusta de alune cu caise.

Sardine in crusta de alune cu caise

Ingrediente:
  • 800g sardine
  • 200g alune de padure neprajite
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 400g caise
  • 3 lamai
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam sardinele, dar nu le taiem si capurile. Condimentam pestele in interior. Batem ouale cu sare si piper. Trecem pestele prin faina, oul batut si alunele macinate, apoi il prajim pe ambele parti. Il scoatem pe servetele absorbante pentru a elimina grasimea in exces.

Curatam caisele de samburi, le taiem in felii si le punem intr-un castron. Batem zeama de lamaie cu 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Turnam vinegreta peste fructe, le amestecam si le pastram la rece pana le servim impreuna cu sardinele in crusta de alune.


Pofta buna!