Spuma de ciocolata cu cirese
De cate ori nu te-ai gandit sa prepari si tu spuma de ciocolata, un desert deosebit de fin, usor si savuros? De data aceasta nu mai poti amana momentul, mai ales ca aceasta este o varianta mai imbunatatita de spuma de ciocolata cu cirese.
Ingrediente:
- 150g ciocolata neagra de foarte buna calitate (70% topita pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde)
- 2 oua cu albusurile separate de galbenusuri
- 6 cirese
- 200ml frisca (din care pastram 4 linguri deoparte pentru spuma, iar restul o batem cu sirop de cirese)
- 1 lingura sirop sau lichior de cirese
Mod de preparare:
Batem galbenusurile si siropul de cirese, apoi incorporam cu grija in ciocolata topita, amestecata cu cele 4 linguri de frisca.
Batem albusurile spuma, apoi le incorporam in amestecul de ciocolata. Asezam compozitia cu o lingura in sase pahare si lasam la frigider.
Asezam deasupra cate o lingura de frisca si o cireasa cu codita si servim.
Pofta buna!