Site coolinaria.ro

Prajitura cu ciocolata si pere


Este un veritabil desert din ciocolata, ce poate fi preparat de toti cei ce iubesc deserturile, chiar si de cei mai putin experimentati. Reteta de baza a fost imbunatatita adaugandu-se bucati de pere din compot, la care am adaugat si miere de albine.

Prajitura cu ciocolata si pere

Ingrediente:
  • 2-3 pere (cca 600 gr) cu coaja mai tare si nu foarte coapte
  • 4 linguri de miere lichida
  • 20 gr + 100 gr de unt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 190 gr zahar pudra
  • 1 pachetel zahar vanilat Dr Oetker
  • 60 gr faina alba 000, cernuta
  • 6 oua, albusuri si galbenusuri separate
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Preincalziti aragazul la 200°C, daca este posibil, la curent de aer cald (pentru a se realiza o incalzire uniforma a cuptorului)

1. Curatati perele de coaja, scoateti mijlocul fibros cu seminte si taiati-le in cubulete.
2. In caserola inabusiti perele taiate cuburi cu 20 gr unt (o lingura rasa) si cu mierea pana ce devin transparente. Puneti bucatile de pere pregatite in acest fel, intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga.
3. Ciocolata rupta in bucati se introduce in vasul de bain-marie. In momentul in care ciocolata este aproape topita, adaugati 100 gr unt (1/2 pachet unt) si amestecati-l bine pana la inglobarea acestuia perfecta in compozitie. Luati de pe foc.
4. Separati albusurile de galbenusuri.
5. Intr-un castron puneti compozitia topita de ciocolata si unt, apoi adugati zaharul si zaharul vanilat si la final galbenusurile de ou si un praf de sare. Cu ajutorul unui tel amestecati pana ce observati culoarea putin albita a ciocolatei ca urmare a frecarii.
6. Adaugati 30 gr de faina cernuta si amestecati din nou.
7. Bateti albusurile spuma.
8. Incorporati usor si progresiv aceste albusuri batute spuma in compozitia ce contine ciocolata. Pentru aceasta folositi o spatula si procedati cu delicatete, cu miscari de sus in jos, in asa fel incat compozitia cu ciocolata sa nu se taie.
9. Adaugati restul de 30 gr de faina cernuta, adaugand-o delicat.
10. Adaugati si cubuletele de pere, tot prin miscari delicate
11. Totul se pune intr-o forma din silicon Mastrad – Inima reversibila. Reduceti temperatura cuptorului pana la 180°C si introduceti forma in cuptor pentru 20 min.

Aceasta perioada de coacere este valabila pentru forma de coroana a inimii. Verificati stadiul coacerii cu ajutorul unui ac lung metalic sau faceti testul scobitorii, introducandu-le in centrul prajiturii. Daca este fara resturi de aluat pe el, inseamna ca prajitura este coapta. Altfel, mai prelungiti timpul de coacere cu 5-10 min.


Pofta buna!