Site coolinaria.ro

Calamari pane cu mujdei


Daca va doriti o reteta de fructe de mare simpla si delicioasa, incercati calamarii pane cu mujdei. Pentru a experimenta gustul calamarilor va sugerez sa faceti mai multe sosuri (de lamaie si verdeturi, de suc de rosii, de iaurt, de smantana) si sa serviti calamarii pane alaturi de ele, pana descoperiti combinatia ideala pentru voi.

Calamari pane cu mujdei

Ingrediente:
  • 700g rondele de calamari
  • 3 oua
  • 150g faina
  • 200g pesmet
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura pantrunjel
  • 50ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare si piper
Mod de preparare:
Punem rondelele de calamari in apa clocotinda cu o lingura de sare, apoi le scoatem imediat si le punem intr-un bol cu apa rece. Le scurgem bine de apa si le stergem cu un servet. Trecem rondelele de calamari prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet. Repetam procedeul pentru toate rondelele si apoi le prajim in uleiul incins, la foc potrivit. Cand s-au rumenit, le scoatem pe servetele absorbante pentru a elimina grasimea in exces.

Pentru mujdei, pisam usturoiul, apoi il amestecam bine cu ulei de masline, pus putin cate putin, ca pentru maioneza. Adaugam 2-3 linguri de zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt.


Pofta buna!