Topim untul la foc mic si adaugam piureul sau sucul de caise, zaharul si cacao. Amestecam pentru omogenizare, apoi luam vasul de pe foc si lasam amestecul la racit.
Adaugam in compozitie, pe rand, galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt, coaja de lamaie si zaharul vanilat si adaugam treptat acest amestec in compozitia de galbenusuri.
Batem albusurile spuma, turnam spuma peste compozitia cu faina, amestecam prin rasturnare si turnam amestecul intr-o tava rotunda unsa si tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Amestecam frisca impreuna cu mascarpone. Punem un strat din acest amestec peste o foaie de blat, asezam peste caise taiate in sferturi si acoperim cu a doua foaie.
Ornam tortuletul deasupra cu frisca, frunze de menta si caise taiate in sferturi.
Pofta buna!