Site coolinaria.ro

Tortulet cu caise



Tortulet cu caise

Ingrediente:
  • - Blat:
  • 4 oua, 250g unt
  • 450g faina
  • 200ml piure de caise (suc)
  • 300g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • - Crema:
  • 500g caise
  • 200g mascarpone
  • 300ml frisca
  • frisca
  • frunze de menta
  • caise pentru decor
Mod de preparare:
Topim untul la foc mic si adaugam piureul sau sucul de caise, zaharul si cacao. Amestecam pentru omogenizare, apoi luam vasul de pe foc si lasam amestecul la racit.

Adaugam in compozitie, pe rand, galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

Amestecam faina cu praful de copt, coaja de lamaie si zaharul vanilat si adaugam treptat acest amestec in compozitia de galbenusuri.

Batem albusurile spuma, turnam spuma peste compozitia cu faina, amestecam prin rasturnare si turnam amestecul intr-o tava rotunda unsa si tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Amestecam frisca impreuna cu mascarpone. Punem un strat din acest amestec peste o foaie de blat, asezam peste caise taiate in sferturi si acoperim cu a doua foaie.

Ornam tortuletul deasupra cu frisca, frunze de menta si caise taiate in sferturi.


Pofta buna!