Site coolinaria.ro

Orez chinezesc



Orez chinezesc

Ingrediente:
  • orez gatit si racit
  • pui fiert
  • legume proaspete (mazare, porumb, morcovi)
  • 1 sau 2 oua
  • ulei
  • sos soia
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sherry
Mod de preparare:
Bateti ouale, ca pentru omleta. Incalziti ulei intr-o tigaie mare si puneti pe foc, amestecand in permanenta, legumele. Adaugati si carnea fiarta, si mai amestecati in continuare. Luati toate ingredientele din tigaie. Incalziti separat uleiul ramas si rasturnati uleiul. Incalziti amestecand in acelasi timp cu o spatula pentru a fi uniform si a nu se lipi. Turnati peste legumele si carnea si mai amestecati tinand pe foc. Incorporati sosul soia, zaharul si sherry. La sfarsit adaugati ouale batute, amestecati, si intrerupeti focul exact cand ouale incep sa se "prinda". Serviti cald.


Pofta buna!