Puneti semintele si alunele de padure (sau migdalele) intr-o tigaie si rumeniti-le cateva minute. Dati-le deoparte sa se racoreasca complet.
Se amesteca fulgii de ovaz, cereale, fulgii din nuca de cocos si amestecul din fructe uscate intr-un castron mai mare.
Se adauga semintetele care s-au racit intre timp.
Se pune zaharul, siropul din trestie de zahar si untul intr-un vas si se lasa sa fiarba la foc redus pana ce incepe sa clocoteasca. Lasati sa mai fiarba inca 2-3 min pentru ca amestecul sa prinda consistenta.
Varsati preparatul peste cereale si amestecati rapid.
Faceti bilute, fie in palme, fie cu un cleste special pentru galuste si chiftelute, si lasati-le apoi sa se raceasca cca 1-2 ore.
Sfatul expertului:
Cu aceste mici bile preparate fara sa le coaceti, care se fac rapid si au atatea bunatati in ele, nu mai este nevoie sa cumparati bare de cereale de la supermarket.
Daca nu gasiti sirop din trestie de zahar, inlocuiti-l cu miere.
Daca doriti ca aceste bile de energie sa capete o culoare aurie si sa se caramelizeze, puteti sa le introduceti in cuptorul incins la 180ÂșC timp de cca 20 min.
Pofta buna!