Site coolinaria.ro

Crap in sos de rosii cu cascaval


In timpul saptamanii imi doresc sa petrec cat mai putin timp in bucatarie posibil, dar in acelasi timp vreau sa mancam si sanatos. Cea mai simpla modalitate de a-ti implini cele doua dorinte este sa alegi prepararea pestelui la cuptor. In aceasta categorie se incadreaza cu brio aceasta reteta de crap in sos de rosii cu cascaval.

Crap in sos de rosii cu cascaval

Ingrediente:
  • 1 crap (aprox 2kg)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100ml alb dulceag
  • 1 pahar ulei
  • 2 linguri otet
  • 1kg rosii
  • 1 pahar smantana
  • 200g cascaval
  • 50g unt
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper
Mod de preparare:
Taiem pestele curatat si spalat in bucati potrivite (sau il putem lasa intreg, dar va fi mai greu la portionat) si le lasam jumatate de ora presarate cu sare, piper si zeama de lamaie. Le spalam din nou si le scurgem de apa.

Punem felile de peste intr-o tava adanca, impreuna cu rosiile oparite, curatate de pielita si taiate felii, ceapa tocata pestisori, untul, uleiul, vinul, otetul, sarea, piperul, foile de dafin si 100g cascaval ras.

Punem tava la cuptorul incins, la foc potrivit pana cand pestele se rumeneste si este bine patruns. Punem deasupra smantana si restul de cascaval ras pe razatoarea mare si mai punem tava la cuptor 4-5 minute, la foc mare.


Pofta buna!