Site coolinaria.ro

Supa minestrone


Exista multe retete de supa minestrone in Italia, dar pentru a obtine o supa minestrone cu adevarat reusita legumele trebuie fierte la foc foarte mic, iar ingredientele trebuie sa fie proaspete.

Supa minestrone

Ingrediente:
  • 150g boabe de fasole
  • 3 frunze salvie
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 5 morcovi
  • 3 tulpini de telina
  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi mari
  • 3 rosii
  • 200g varza
  • 2 linguri ulei
  • 200g paste mici
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Acoperim fasolea cu apa. Adaugam salvia si lasam totul la inmuiat peste noapte.

Pregatim si tocam legumele. Lasam fasolea inca 45 de minute la inmuiat intr-o noua apa. Incingem uleiul si calim usor ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Adaugam dovleceii, cartofii, rosiile, varza si le inabusim, amestecand continuu. Adaugam fasolea cu apa. Incorporam pastele si fierbem supa 10 minute. O condimentam cu sare si piper.

Ornam supa cu busuioc tocat si parmezan dat pe razatoare.


Pofta buna!