Site coolinaria.ro

Piure de legume


Piureul de legume se face din orice legume care iti trec tie prin minte, doar ca pentru a le da un aspect mai apetisant iti recomand si varianta insotita de urzici. Acest piure de legume cu urzici este ideal de consumat drept garnitura.

Piure de legume

Ingrediente:
  • 650g cartofi
  • 200g morcovi
  • 1 pastrarnac
  • 200g urzici (putem adauga si fruze de stevie, loboda, leruda, untisor sau papadie)
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 2 lingurite usturoi zdrobit
  • 7-8 frunze de salata verde
  • sare
Mod de preparare:
Curatam legumele de coaja, le taiem, le punem la fiert in apa care clocoteste. Facem apoi din ele un piure cat mai fin pe care il amestecam impreuna cu urzicile oparite si tocate marunt intr-un mojar impreuna cu usturoiul si patrunjelul.

Prajim in ulei ceapa tocata marunt si cand aceasta incepe sa se ingalbeneasca o punem peste piureul de legume si amestecam bine ingredientele.

Servim piureul de legume cu urzici cu crutoane sau friganele prajite in ou.


Pofta buna!