Site coolinaria.ro

Dovleac cu branza si chipsuri caramel



Dovleac cu branza si chipsuri caramel

Ingrediente:
  • 225 gr branza de vaci
  • 175 gr zahar brun
  • 1 ½ lingurita de vanilie (dupa gust, puteti adauga mai mult)
  • Scortisoara
  • Nucsoara
  • Cateva alune sau nuci prajite si macinate
Mod de preparare:
Dovlecii de dimensiune mica ii procurati in functie de numarul de invitati. Se taie capacul fiecarui dovleac, se golesc de seminte si de partea fibroasa centrala. Se dau la cuptor, la foc moderat pentru ca miezul sa se inmoaie.

Ingredientele se amesteca cu ajutorul unui mixer. Devin o pasta omogena cu care fiecare dovleac se umple.

Se decoreaza cu cateva alune sau nuci macinate acompaniate de chipsuri insiropate cu sirop cu scortisoara.

Cipsurile se pot prepara din aluat de azima.

Azima se prepara astfel: se cerne faina, se amesteca cu un praf de sare si cu apa calduta asa incat aluatul sa fie consistent dar sa poata fi framant usor.

Se iau bucati din aluat, care se intind cu un sucitor de dimensiunea unei clatite, se insiropeaza cu putin sirop facut din apa cu zahar brun in care am aduagat scortisoara. La final se presara zahar brun pe fiecare foaie de aluat. Se taie fiecare foaie in tringhiuri cu latura de cca 3 cm. Se pun la copt in cuptorul care este deja infierbantat si se coace cca 15 min, verificand sa nu se arda.

Se servesc pe farfurioara alturi de dovleacul copt umplut cu crema de branza dulce si fructe: mere, prune si gutui taiate in cuburi si insirate pe bete de frigarui.


Pofta buna!