Site coolinaria.ro

Fursecuri ‘’Fantomele de Halloween’’


Pentru petrecerea de Halloween chiar si copiii pot participa la pregatirea dulciurilor. Aceasta reteta este una din cele mai simple si ii poate face fericiti pe copii pentru ca pot sa se implice si ei in pregatirea mesei de Halloween.

Fursecuri ‘’Fantomele de Halloween’’

Ingrediente:
  • 125 gr faina
  • 3 albusuri
  • 120 gr zahar tos
  • 75 gr unt
  • Bombonele mici de decorat
Mod de preparare:
Untul se topeste si se lasa la racit.

Intr-un bol se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusul unul cate unul, apoi se adauga faina si untul topit si racit. Se incorporeaza totul pana ce compozitia devine omogena.

Cuptorul se incalzeste la 180 ºC.

Tava se acopera cu hartie de copt antiaderenta si cu ajutorul unei lingurite se pune compozitie in tava. Se toarna usor aluatul in tava si cu ajutorul unei lingurite dam forma de fantoma fursecurilor. Fiecare fursec se decoreaza cu cate 2 bombonele colorate care vor tine loc de ochi fantomelor.

Se dau la cuptor si se coc cca 10 min. Sunt gata cand marginile fursecurilor devin usor aurii.

Aceste fursecuri sunt foarte delicioase, usor de preparat si pot fi insotite cu success de o crema fina de vanilie.


Pofta buna!