Site coolinaria.ro

Dovlecei umpluti cu mozzarella



Dovlecei umpluti cu mozzarella

Ingrediente:
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2-3 capatani de usturoi
  • 150 ml supa concentrata de legume
  • 4 dovlecei mari (cca 200 gr fiecare)
  • 12 felii subtiri de salam chorizo (sau orice salam de tip crud-uscat)
  • 300 gr mozzarella
  • Patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 210°C.

Rosiile se spala, se sterg si li se indeparteaza semintele. Se taie in cubulete si se lasa de-o parte.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se curata si se piseaza.

Vasul pentru copt se unge cu ulei si se pune o mare parte din supa concentrata de legume.

Dovleceii se spala, se sterg si se taie in doua, longitudinal. Cu ajutorul unei lingurite se scoate putin din miezul fiecarei jumatati de dovlecel in asa fel incat peretele sa ramana destul de gros.

Mozzarella se taie in felii si fiecare felie in 4. Feliile de salam se taie si ele in 2. Impartiti proportional feliile de mozzarella cu cele de chorizo in asa fel incat feliile sa fie alternative sis a ocupe intrega jumatate de dovlecel.

Jumatatile de dovlecel se aseaza in forma de pus la cuptor. In fiecare jumatate se pune mozzarella si chorizo si se presara rosiile taiate cubulete. Se presara usturoiul pisat, sare, piper si cate un strop de ulei de masline si se dau la cuptorul pentru 15 min. Pe peioada coacerii mai adaugati cate putin concentrate de supa de legume.

Cand sunt gata se presara pe deasupra patrunjel tocat marunt. Se servesc calde, alaturi de o garniture de orez.


Pofta buna!