Site coolinaria.ro

Spuma din fructe rosii



Spuma din fructe rosii

Ingrediente:
  • 450 gr de fructe rosii (visine, capsuni, zmeura, afine, mure)
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 oua separate albus/galbenus
  • 1 praf de sare
  • Pentru decorare cateva visine
  • afine
  • capsuni
  • zmeura
  • si biscuiti fini
Mod de preparare:
Intr-un bol al robotului de bucatarie puneti fructele rosii si pasati-le cu mixerul, transformandu-le in piure.

Piureul se strecoara prin sita pentru a inlatura toti samburii (in cazul in care folositi fructe cu seminte). Se dau la rece.

Intr-un bol mai mic, cu ajutorul unui tel format para, se amesteca foarte bine galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se dizolva, iar compozitia are un aspect neted, compact si de un galben mai deschis.

Peste aceasta compozitie de galbenusuri cu zahar, se pune gradual piureul de fructe si se amesteca pana ce acesta se incorporeaza bine.

Acest amestec de fructe si galbenusuri cu zahar, se pune intr-un vas la foc redus si se fierbe pana ce compozitia se ingrosa ca o smantana ce curge (cca 10 min dupa ceas din momentul in care ati asezat vasul pe flacara). Se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca cca 10 min la frigider.

In acest timp, albusurile se bat spuma impreuna cu praful de sare pana ce albusul nu mai cade de pe tel.

Cu delicatete, se ia cu ajutorul unei spatule din albusul batut spuma si se incorporeaza in compozitia cu fructe pana ce aceasta devine omogena.

Se pune apoi in cupe si se pastreaza in frigider inainte de a fi servita, cel putin 1 ora.

Decorarea

In functie de inspiratie, puteti decora cupele cu cateva afine intregi, cu o frunza de menta sau decorati cu cateva fursecuri, de preferat ‘’Langue de chat’’.


Pofta buna!