Site coolinaria.ro

Prajitura in forma de inima din panna cotta si cu fructe rosii



Prajitura in forma de inima din panna cotta si cu fructe rosii

Ingrediente:
  • - Biscuitii din nuca de cocos:
  • 150 gr fulgi din nuca de cocos
  • 135 gr zahar tos
  • 2 oua intregi
  • 75 gr smantana lichida
  • 75 gr unt moale
  • 10 gr rom
  • 40 gr faina cernuta
  • 40 gr amidon de cartofi
  • 4 gr de drojdie uscata
  • - Panna cotta:
  • 250 gr smantana lichida
  • 250 gr lapte
  • 500 gr frisca semi-batuta
  • 100 gr zahar tos
  • 30 gr amidon de cartof
  • 15 gr maizena
  • 30 gr gelatina
  • - Siropul de capsuni:
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr apa
  • 100 gr suc de capsuni
  • 10 gr rom
Mod de preparare:
Baza din nuca de cocos
Se amesteca bine toate ingredientele si aluatul rezultat se introduce intr-o forma de copt Silicopat Silikomart. Se da forma la copt in cuptorul incalzit la 155°C si se coace pentru cca 15 min.

Panna cotta
Se amesteca faina cu amidonul din cartof, cu maizena, se adauga 75 gr de smantana lichida si 75 gr lapte pentru a forma un aluat de consistenta unei smantani groase. Laptele si smantana care au mai ramas se pun la fiert pentru scurt timp. Se amesteca cu compozitia obtinuta si rezulta cca 350 gr de compozitie care se pune iarasi la fiert, la 85° C. Se da de-o parte si se lasa sa se raceasca.

30 gr de gelatina se amesteca cu putina smantana lichida si se pune cateva momente in cuptorul cu microunde pentru a se dizolva. Jeleul rezultat se adauga smantanei care ne-a ramas si se amesteca delicat cu cele 500 gr de frisca semi-batuta.

Siropul de capsuni
Zaharul tos se pune intr-un vas (este indicat un vas anti-adeziv) impreuna cu 100 gr apa si se topeste la foc domol. Se adauga sucul de capsuni si romul. Se amesteca si se fierba pana se obtine un lichid fluid. Siropul obtinut se da de-o parte si se lasa sa se raceasca.

Montajul final
Siropul de capsuni se pune in forma Love Silikomart desenand forme neregulate. Se lasa sa se intareasca si se toarna crema de lapte pana la jumatatea inaltimii formei. Se pun apoi capsuni taiate in bucati mici dupa care se acopera cu restul cremei de lapte.

Pe deasupra se pune biscuitul care a fost inainte insiropat. Se pune in congelator pentru cel putin 8 ore dupa care se scoate din forma.

Prajitura se decoreaza cu amaretti (pricomigdale) sau cu orice alt tip de decor doriti.

reteta oferita de magazinul online Decorix.ro


Pofta buna!