Site coolinaria.ro

Gratin de paste cu spanac



Gratin de paste cu spanac

Ingrediente:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 500 gr penne
  • 60 gr unt
  • ½ l lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de pesmet
  • Nucsoara, sare si piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb intr-o oala mare cu multa apa pe care am sarat-o. Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie si ar fi bines a nu il depasiti. Pastele trebuie sa fie al dente dupa fierbere. Se strecoara si se clatesc intr-o sita turnandu-se apa rece peste ele. Se dau de-o parte.

Spanacul se spala in mai multe ape, se scurge si se opareste cateva minute in apa clocotita, cu putina sare. Se scoate apoi spanacul, se scurge si cu ajutorul unui cutit se taie nu foarte mic.

Pastele fierte se amesteca cu spanacul. Amestecul acesta se toarna in vasul de sticla. Cuptorul se incalzeste la 180°.

Intr-un alt vas se pune jumatate din unt impreuna cu faina si cu laptele. Se face astfel un sos béchamel care se fierbe la foc moderat timp de max. 3 min, amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Se sareaza, se pipereaza si se aduaga putina nucsoara rasa.

Acest sos se toarna peste amestecul de paste cu spanac. Restul de unt se taie in cubulete mici si se presara pe deasupra, dupa care se adauga si putin pesmet. Se introduce in cuptor si se coace 15 min. Parte de sus a gratin-ului trebuie sa aibe o culoare bruna.

Se scaote din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se rastoarana pe un platou si se serveste in portii individuale insotit de o salata verde.

Recomandare:
Daca doriti sa dati sosului béchamel un gust special, puteti sa-i adaugati inainte de a-l lua de pe foc 80 gr de seminte de pin sau alune de padure macinate.


Pofta buna!