Site coolinaria.ro

Trufe de ciocolata


Desi par a fi bomboane imposibil de realizat de catre cei care nu sunt cofetari de meserie, va oferim ocazia sa realizati singuri, dar cu mare reusita, minunatele trufe de ciocolata.

Trufe de ciocolata

Ingrediente:
  • 200 gr ciocolata
  • 200 gr smantana lichida
  • Cacao olandeza
Mod de preparare:
Etapa cheie a realizarii a trufelor este aceea in care topim ciocolata.
Ciocolata se rupe in bucati mici. Separat, intr-un vas se pune smantana la fiert. In momentul in care fierbe se toarna peste ciocolata. Se amesteca in asa fel incat toata ciocolata sa fie topita bine iar crema obtinuta sa aibe un aspect omogen.

Se pune in frigider sa se intaresca. Ideal ar fi sa pregatiti aceasta crema fina de ciocolata cu o zi inainte de a face trufele.

Se scoate crema din frigider si se amesteca cu o lingura pentru ca sa obtinem o crema neteda.
Intr-un castronel puneti cu generozitate cacao de buna calitate (va recomand marca De Zaan care este exceptional de fina).

Cu o lingurita se ia compozitia cu ciocolata si se da prin cacao, dupa care fiecare bomboana este pusa pe cate o hartie speciala pentru bomboane. Se pune la rece pana ce vor fi servite.

Sunt si mai bune daca le serviti a doua zi.


Pofta buna!