Site coolinaria.ro

Gratin de conopida


Pentru ca inca timpul este frumos si mai gasim in piete legume, va propunem sa pregatim pentru cina un gratin de conopida, o mancare excelenta pe care o putem servi ca atare sau insotita de o friptura din carnea preferata.

Gratin de conopida

Ingrediente:
  • 1 conopida de cca. 800 gr
  • 1 lingura unt
  • Sare
  • - Pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 500 ml lapte
  • Cateva fire de ceapa verde
  • Sare
  • piper
  • nucsoara rasa
Mod de preparare:
Se taie cotorul conopidei, se spala, se scurge si apoi se desparte in buchetele mici. Se pune apa si putina sare, intr-un vas, sa fierba. Cand clocoteste, se pun buchetelele de conopida si se fierb 10 min. Se scurg si se pun deoparte, dar la caldura.

Separat se prepara un sos bechamel. Se topeste untul, separat se amesteca faina cu laptele rece si se toarna peste unt. Se fierbe 10 min la foc foarte mic, amestecand mereu, pana ce faina este complet fiarta. Se lasa in asteptare.

Cuptorul se preincalzeste la 180°C

Se ia un vas de Jena si se tapeteaza cu unt, se pun buchetelele de conopida, se presara si frunzele de ceapa verde tocata marunt, se mai presara cateva bucatele de unt printre conopida si apoi se toarna sosul bechamel. Se sareaza si se pipereaza, se adauga nucsoara rasa.

Vasul se pune in cuptorul incins si se coace 15 min.

Se scoate si se serveste imediat, insotit de friptura.

Se poate pune la cuptor si in vase individuale si se procedeaza in acelasi fel.


Pofta buna!