Site coolinaria.ro

Biscuitei din aluat sfaramicios



Biscuitei din aluat sfaramicios

Ingrediente:
  • 270 gr faina
  • 125 gr zahar tos sau zahar brun
  • 175 gr unt + unt pentru uns tava
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • Scortisoara
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 160° C.

250 gr de faina se amesteca cu zaharul tos (su zaharul brun) si cu untul taiat in cubulete. Se amesteca cu varful degetelor si se framanta pana ce se obtine un aluat sfaramicios. Aluatul framantat se aduna cu ambele maini si se face o bila pe care o acoperim cu un servet si o punem cel putin 1 ora la frigider.

Planul de lucru se presara cu faina. Se rupe cate o bucata din aluat si se intinde o foaie de 3-4 mm cu ajutorul unui sucitor.

Decupati aluatul cu ajutorul a doua pahare cu 2 diametre diferite pe care le suprapuneti.

Daca doriti sa dati aroma acestor biscuiti presarati-i pe deasupra cu cateva fire de scortisoara.

Tava cuptorului se acopera cu hartie de copt. Biscuiteii se dispun pe tava lasand spatii de cate 2-3 cm intre ei. Se pun la copt pentru 20 min. Daca observati ca incep sa se coloreze in maroniu, reduceti temperatura cuptorului.

Se repeta operatiunea pana ce toata compozitia este coapta.
Tava se scoate din cuptor si biscuiteii se scot cu ajutorul unei spatule. Se lasa sa se racoresca complet, de preferat pe un gratar.

Acestia se pot pastra foarte bine in cutii metalice ermetice pentru mai multe zile Acelasi aluat poate fi taiat si cu ajutorul unor forme speciale pentru prajiturile de Craciun : stea, bradut, semiluna, floare, etc.

Se pot servi dimineata cu o cana de ceai sau de lapte.


Pofta buna!