Site coolinaria.ro

Mancare de orez cu prune uscate


In perioada aceasta, cand iarna incearca discret sa se instaleze, avem tendinta de a gati mancaruri pe care, in timpul verii, nu ne-am dori sa le preparam. Unul dintre felurile de mancare ce se potriveste perfect cu iarna este mancarea de orez cu prune uscate. Se pregateste foarte usor si ingredientele se gasesc practic in fiecare camara.

Prunele deshidratate pot fi procurate la pungi de 100 gr, inchise ermetic, fara samburi si cu o aroma deosebita de la minimarketul Lidl.

Mancare de orez cu prune uscate

Ingrediente:
  • 400 gr prune uscate (fara samburi)
  • 1 cana de orez
  • 3 cani apa
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de sare,
  • *facultativ scortisoara si 2-3 linguri zahar
Mod de preparare:
Prunele se spala bine si se pun la inmuiat pentru cca 1 ora. Se scurge apa in care au stat si se pun apoi la fiert in apa rece, intr-un vas in care se va prepara mancarea. Orezul se spala si se scurge.

Se apreciaza cantitatea de apa in care fierb prunele. Se pune orezul si se completeaza cu apa, in asa fel incat raportul intre apa si cantitatea de orez sa fie de 3 la 1. Se fierbe in continuare amestecand usor orezul pana ce acesta este distribuit uniform in vas. Se adauga si uleiul. Se acopera si se fierbe la foc redus inca 15-20 min. Cine doreste poate adauga si o coaja de scortisoara pe care o va scoate dupa ce mancarea este gata. Iar cine doreste sa dea un gust mai dulce mancarii, poate sa adauge zahar dupa gust (2-3 linguri) cu 10 min inainte de a lua vasul de pe foc.

Se serveste rece.


Pofta buna!