Inmuiati untul cateva secunde la microunde. Adaugati zaharul si amestecati cu telul pana compozitia devine omogena, apoi incorporati ouale, continuand sa amestecati.
Dupa ce obtineti un amestec fin, adaugati scortisoara, ciocolata alba rasa, faina cernuta cu cacao si amestecati totul cu o spatula din silicon. Umpleti pe trei sferturi formele de silicon cu amestecul obtinut. Puneti forma pe gratarul cuptorului si coaceti la 170°C timp de 20-25 de minute. Dupa ce se coc, scoateti bradutii din cuptor, lasati-i sa se raceasca putin si apoi rasturnati-i pe o farfurie, pentru a se raci de tot. Cu un sucitor, intindeti martipanul intr-o foaie de 3-4 mm grosime. Apoi, imbracati bradutii folosind un cutit, pentru ca martipanul sa se prinda bine, si taiati surplusul. Decorati cu glazura verde si bobite aurii de zahar.
Martipan:
Puneti migdalele intr-un castron si acoperiti-le cu apa rece pentru a le rehidrata. Lasati-le sa se scurga si uscati-le cu o carpa curata.
Tocati migdalele rehidratate, adaugand treptat zaharul tos, pana obtineti un amestec cu granulatie fina. Puneti amestecul in frigider peste noapte.
Pofta buna!