Stelute de Craciun
Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Ingrediente:
- 12 g faina care creste singura
- 22 g faina tip 00
- 36 g faina de cocos
- 36 g migdale maruntite fin
- 140 g zahar pudra
- 105 g unt moale
- 6 albusuri
- 1 g coaja de lamaie verde (lime)
- - Pentru decorat:
- jeleu de coacaze rosii
- zahar pudra
Mod de preparare:
Topiti untul cateva secunde in cuptorul cu microunde.
Amestecati cu telul toate tipurile de faina intr-un castron mare. Adaugati untul topit si albusurile.
Amestecati pana obtineti o compozitie omogena, adaugati coaja de lime pentru aroma ai apoi umpleti pe trei sferturi formele din silicon “steluta”.
Asezati forma din silicon pe gratarul cuptorului si coaceti la 170°C timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-au copt, scoateti stelutele din cuptor, lasati-le sa se raceasca si apoi rasturnati-le pe o farfurie sa se raceasca de tot.
Pudrati cu zahar si turnati jeleul de coacaze rosii in adancitura din mijlocul fiecarei stelute.
Pofta buna!