Site coolinaria.ro

Stelute de Craciun


Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.

Stelute de Craciun

Ingrediente:
  • 12 g faina care creste singura
  • 22 g faina tip 00
  • 36 g faina de cocos
  • 36 g migdale maruntite fin
  • 140 g zahar pudra
  • 105 g unt moale
  • 6 albusuri
  • 1 g coaja de lamaie verde (lime)
  • - Pentru decorat:
  • jeleu de coacaze rosii
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Topiti untul cateva secunde in cuptorul cu microunde.

Amestecati cu telul toate tipurile de faina intr-un castron mare. Adaugati untul topit si albusurile.

Amestecati pana obtineti o compozitie omogena, adaugati coaja de lime pentru aroma ai apoi umpleti pe trei sferturi formele din silicon “steluta”.

Asezati forma din silicon pe gratarul cuptorului si coaceti la 170°C timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-au copt, scoateti stelutele din cuptor, lasati-le sa se raceasca si apoi rasturnati-le pe o farfurie sa se raceasca de tot.

Pudrati cu zahar si turnati jeleul de coacaze rosii in adancitura din mijlocul fiecarei stelute.


Pofta buna!