Site coolinaria.ro

Chiftelute din cartofi cu plante aromatice


Chiftelutele de cartofi pot fi un inlocuitor gustos al cartofilor prajiti sau al piureului pe care il pregatim mereu. Pentru a inlatura monotonia din alimentatia noastra, incercati aceste chiftelute cu plante aromatice. Veti vedea ca se fac foarte repede, iar gustul este mult mai fin decat orice alt fel de mancare pe baza de cartofi.

Chiftelute din cartofi cu plante aromatice

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 8 linguri de faina
  • 1 ou
  • 2 lingurite de plante aromatice preferate (cimbru, maghiran, busuioc, rozmarin)
  • Sare
  • piper
  • Optional: usturoi pisat
  • ardei iute
  • Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie si se pun la fiert in apa sarata. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se fac piure. Se lasa sa se raceasca si se adauga oul, faina, sarea, piperul si plantele aromatice. Compozitia este ca un aluat pe care il modelam ca si chiftelutele din carne fie rotunde, fie plate si care se prajesc ca si cartofii prajiti in ulei incins in prealabil. Daca optati pentru varianta de chiftele plate, puteti sa le prajiti intr-o tigaie. In cazul in care le preferati pe cele gen bila, mai indicat este un ceaun cu ulei foarte incins. Fiecare serie de chiftele prajite se scot pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca se considera ca aluatul nu este suficient de consistent, dupa ce modelati chiftelutele, puteti sa le mai dati prin putina faina si apoi sa le prajiti.

Sunt excelente de mancat insotite de o friptura, sau chiar simple alaturi de o salata de sezon.


Pofta buna!