Site coolinaria.ro

Tort luna si soarele



Tort luna si soarele

Ingrediente:
  • 300 gr zahar pudra
  • 6 oua
  • 300 gr unt
  • 380 gr faina
  • 75 gr amidon de porumb
  • 25 gr cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • ½ pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • - Pentru decor:
  • zahar pudra si cacao
Mod de preparare:
Intr-un bol se freaca untul cu o parte din zaharul pudra pana ce se obtine o pasta omogena. Intr-un alt bol se bat ouale cu restul de zahar. Cele doua compozitii se amesteca foarte bine si se parfumeaza cu zaharul vanilat sau cu esenta de vanilie. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cu praful de sare si se adauga compozitiei. Apoi impartiti aceasta compozitie in doua parti.

Intr-una din compozitii adaugati cacao si amestecati bine.
Puneti compozitia cu cacao in forma care are modelul de luna ajutandu-va de o lingura, in asa fel incat sa va asigurati ca aceasta compozitie nu depaseste tiparul lunii. Repetati operatiunea si pentru compozitia fara cacao in portiunea din forma ce corespunde soarelui.

Prajitura se introduce in cuptorul incalzit la 170º C si se coace timp de 45 min. Dupa coacere tortul se lasa sa se racoresca in forma minimum 10 min. Se scoate din forma si se aseaza pe un platou special.

Ornarea: se pudreaza cu putin zahar pudra ‘’obrajii’’ si stelele lunei iar cu cacao ‘’obrajii’’ si razele soarelui.


Pofta buna!