Site coolinaria.ro

Mini tarte cu praz, parmezan si curry


Gasiti aici o reteta interesanta pentru care folosim ca umplutura prazul. Acesta este leguma de sezon la care am adaugat o savoare noua gusturilor noastre : cea de curry, despre care stim ca este foarte des folosit in bucataria asiatica si ca are o aroma bine definita. Incercati si veti descoperi noi arome.

Mini tarte cu praz, parmezan si curry

Ingrediente:
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa
  • 1 praf de sare
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • 2 buc praz mai fraged si mai mic (sau 1 buc mare)
  • 250 gr smantana
  • 3 oua
  • 1 lingura de curry
  • 50 gr unt
  • 2 linguri cu varf de parmezan ras
  • Piper
Mod de preparare:
Aluatul se face usor, prin inglobarea usoara a untului tinut la temperatura camerei in faina. Ulterior se aduga galbenusul, praful de sare si apa, amestecandu-le usor cu varful degetelor, pana ce compozitia se omogenizeaza. Cu podul palmei se mai intinde de doua ori compozitia pe planul de lucru pana ce untul intra bine in aluat. Se face o bila din tot aluatul, se acopera cu film alimentar si se lasa sa se odihnesca in frigider cel putin 1 ora inainte de a fi folosita.

Prazul se curata, se spala, si se taie fin dupa care se inabusa intr-un vas in care a fost topit untul. Se inabusa la foc redus, amestecand mereu, timp de 20 min. Cand este gata, se da de-o parte.

Separat, smantana se amesteca cu ouale intregi, cu curry si cu pramezanul. Se adauga piper dupa gust si toata aceasta compozitie se inglobeaza in prazul inabusit. Se amesteca pana se uniformizeaza.
Cuptorul se incalzeste la 180°C

Se scoate aluatul din frigider si se imparte compozitia in sase. Se intinde apoi fiecare parte cu ajutorul unui sucitor, iar foaia rezultata trebuie sa fie potrivit de groasa. Se taie cu ajutorul unui pahar (eventual un pahar de apa) fiecare foaie mica, rezultand forme rotunde care se pun in formele de briose. De preferat sunt formele de briose din silicon, pentru ca nu mai este necesara ungerea lor cu unt in prealabil.

Cele sase cercuri din aluat se pun in forme. Cu o furculita se inteapa din loc in loc. Se repartizeaza uniform umplutura cu praz si parmezan si se introduc apoi in cuptorul incins in prealabil, pentru 20 min.

Se poate folosi aceeasi reteta, insa aluatul se intinde intr-o singura foaie, iar deasupra se pune toata compozitia de praz cu parmezan. Se poate servi cald sau rece, dupa preferinta.


Pofta buna!