Site coolinaria.ro

Chec bicolor


Daca vrei un dulce care sa mearga de minune cu o canita de ceai sau cacao cu lapte, atunci checul bicolor este una dintre cele mai potrivite alegeri.

Chec bicolor

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 350ml ulei
  • 350g zahar
  • 350g faina
  • 14 linguri lapte
  • 50g cacao
  • 50g ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • - Pentru crema:
  • 250g zahar
  • 50g faina
  • 6 oua
  • 600ml lapte
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri cacao
Mod de preparare:
Frecam ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva si apoi adaugam, pe rand, laptele, uleiul, bicarbonatul si faina. Impartim compozitia in doua castroane. In primul castron adaugam esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, in al doilea punem ciocolata rasa si cacao. Amestecam bine ingredientele din cele doua castroane.
Punem cele doua amestecuri in doua sprituri de ornat torturi. Ungem cu unt o tava mare de aragaz si o tapetam cu faina. Punem cu spritul siruri lungi de aluat, alaturate, alternand compozitia alba cu cea neagra. Coacem la foc potrivit doua foi. Taiem foile coapte pe lungime, in doua bucati egale.

Pentru crema, punem intr-o cratita toate ingredientele si le amestecam bine cu un mixer. Punem vasul pe baie de aburi, la foc potrivit si fierbem pana cand se ingroasa crema. Luam vasul de pe foc si il lasam la racit. Umplem cu aceasta crema foile obtinute, le suprapunem si imbracam prajtura si in exterior cu crema. Cand suprapuneti foile, fiti atente la dungile create. Pentru un efect mai interesant, este bine sa suprapuneti dungile albe peste cele negre.


Pofta buna!