Site coolinaria.ro

Pana cotta cu para caramel


Pentru acele ocazii cand vrei sa te rasfeti cu un desert foarte rafinat, iti propun pana cotta cu para caramel.

Pana cotta cu para caramel

Ingrediente:
  • 240g zahar, sucul de la 2 lamai
  • 1 baton vanilie
  • 1 crenguta rozmarin
  • 300ml frisca
  • 300g mascarpone
  • 4 foite gelatina
  • 4 pere
  • 2 linguri unt
  • 300ml vin alb
  • 1 baton scortisoara
  • anason stelat
Mod de preparare:
Amestecam sucul de la o lamaie cu 100g zahar, il lasam sa se caramelizeze fara a amesteca. Turnam caramelul in forme mici de sufleu unse cu unt. Scoatem maduva pastaii de vanilie. Punem pe foc atat maduva, cat si vanilia, impreuna cu rozmarinul, frisca, mascarpone, 100g zahar si fierbem totul la foc mic 15 minute.

Inmuiem gelatina, scoatem rozmarinul si batonul de vanilie, apoi lasam sa se raceasca. Stoarcem gelatina si o dizolvam in frisca. Turnam amestecul rezultat in forme si le lasam 3 ore la rece.

Scoatem samburii perelor prin partea de jos si le stropim cu sucul de lamaie. Topim restul zaharului. Incorporam untul. Cufundam perele in amestec, apoi stingem cu vinul . Adaugam scortisoara si anasonul stelat. Tinem pe foc 5 minute.

Cufundam formele in apa fierbinte, apoi rasturnam pana cotta pe farfurii. Ornam dupa plac.


Pofta buna!