Site coolinaria.ro

Inele cu cirese


Pentru ca ador cirese in orice fel de retete, am testat recent aceasta reteta de inele cu cirese si mi-a iesit un desert simplu, dar de efect.

Inele cu cirese

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 250ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 150g faina
  • 5 oua
  • - Pentru crema:
  • 500ml frisca lichida
  • 250g cirese
  • 50g zahar pudra
Mod de preparare:
Fierbem apa cu uleiul si sarea, apoi presaram faina cernuta, amestecand foarte bine cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se desprinde de pe peretii vasului si se aduna asemenea unui bulgare. Luam vasul de pe foc, iar cand compozitia s-a mai racorit, incoporam unul cate unul ouale si omogenizam.

Punem compozitia intr-un cornet si o asezam in forma de inele intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, la o distanta de 3-4 cm.

Coacem inelele timp de 25 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit, fara a deschide usa cuptorului. Sunt gata cand s-au umflat si s-au rumenit usor la suprafata.

Dupa ce inelele s-au racit, le taiem in doua, pe orizontala, cu un cutit foarte bine ascutit.

Pentru crema, batem frisca racita in frigider, folosind mixerul. Spalam, curatam de samburi si lasam sa se scurga ciresele. Folosind spritul, umplem cu frisca partea de jos a inelelor, asezam fructele si acoperim inelele cu jumatatile superioare. Le presaram cu zahar si le decoram cu fructe si frisca.


Pofta buna!