Site coolinaria.ro

Briose cu fulgi de migdale



Briose cu fulgi de migdale

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 400 de grame de zahar
  • 400 de grame de faina
  • 1 pachet de unt
  • 1 cescuta de lapte
  • 1 esenta de rom
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 pliculet de praf de copt
  • fulgi de migdale
  • felii decojite de mandarine / clementine
  • fulgi / bilute de ciocolata
  • zahar brun pentru decor
  • sare
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile, cu putina sare, se bat spuma, apoi se adauga zaharul si esenta de rom si se bat din nou pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit si racit, laptele si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca din nou. Compozitia ar trebui sa aiba consistenta unei smantani groase.

Se pregatesc tavile pentru briose in care se introduc formele de hartie. Se toarna compozitie in forma pana la jumatatea formei de hartie (1 cm inaltime). Feliile de mandarine vor fi lasate in prealabil pe un servetel pentru a nu lasa zeama. Se adauga cate o felie de mandarina in centrul compozitiei din forma, se presara fulgi de migdale din belsug, cativa fulgi sau bilute de ciocolata, dupa preferinta.

Se introduc la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa 15 minute, dupa care se verifica starea brioselor, timpul de coacere n-ar trebui sa depaseasca 25 de minute.

Se scot din cuptor si din forme si se aseaza pe un platou, pentru a le presara imediat cu putin zahar brun.


Pofta buna!