Site coolinaria.ro

Biscuiti dulci pentru Craciun



Biscuiti dulci pentru Craciun

Ingrediente:
  • 20 gr alune de padure
  • 85 gr zahar tos
  • 135 gr unt
  • 135 gr albus de ou (4-5 albusuri)
  • 25 gr piure de caise
  • 85 gr zahar pudra
  • 40 gr faina
  • 60 gr migdale intregi fara coaja
  • 15 gr amidon de porumb
  • - Pentru glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • coloranti alimentari dupa preferinta
  • Pentru finisaj:
  • Glazura din zahar colorat
  • Stilou din silicon
Mod de preparare:
Intr-un bol se zdrobesc fin migdalele, alunele de padure si jumatate din cantitatea de zahar tos (se pot si toca, fie prin masina speciala de tocat nuci, fie se pot marunti cu ajutorul unui chopper).

A doua jumatate de zahar tos se amesteca bine cu untul topit si racit si cu albusul. La final se adauga piureul de caise.

Forma de silicon se umple cu compozitia realizata si se introduce in cuptorul incalzit la 200° C. Se coace cca 10 min.

Dupa aceasta se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.

Pentru decorare:
Bateti spuma, rapid cu ajutorul unui mixer, albusul cu zaharul. Cu spuma rezultata se decoreaza detaliile pe care le dorim. Imediat ce s-au racit biscuitii, detaliile se retuseaza cu ajutorul unui stilou de silicon.


Pofta buna!