Site coolinaria.ro

Mic Pandoro pentru Craciun



Mic Pandoro pentru Craciun

Ingrediente:
  • 3 oua intregi
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr amidon din cartofi
  • 120 gr faina dulce
  • rom
  • 1 pachetel de praf de copt
Mod de preparare:
Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul.
Se cerne faina si amidonul si se adauga usor compozitiei rezultate. Se adauga apoi romul.

Albusurile se bat spuma tare, dupa care se incorporeaza si ele in compozitie. La final se adauga praful de copt.

Compozitia se toarna in formele de silicon, fara a le umple in totalitate.
Se mai lasa un spatiu de 1,5 cm in inaltime, spatiu ce va permite compozitiei sa creasca fara a se revarsa din forma.

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Forma se introduce in cuptor pentru a fi coapta timp de 20 min.

Dupa ce timpul de coacere a expirat, prajitura se lasa in forma sa se raceasca. Apoi se scoate si se pudreaza cu putin zahar pudra sau cu o glazura, dupa preferinta.


Pofta buna!