Site coolinaria.ro

Cartofi frantuzesti


In caldura caminului, specialitatile iernii aceasteia - ca dealtfel si a celorlaltora care vor veni - trebuie sa contina retete pe baza de cartofi, branza, sunculita. Simplitatea felului de mancare va fi completat de caldura sufleteasca a celor care il degusta.

Cartofi frantuzesti

Ingrediente:
  • 1,2 kg cartofi
  • 400 gr cascaval
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare si piper macinat
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala si se scurg foarte bine de apa. Se taie in cuburi mici. Uleiul se incinge intr-un vas antiadeziv. Se adauga untul taiat si el in bucatele si se pun cartofii sa se inabuse pana ce capata o culoare aurie pe toate partile. Focul se reduce si continuam sa-I inabusim 10 min amestecand regulat pana ce devin moi la mijloc.

Se sareaza putin, se pipereaza si se pun intr-un vas ceramic sau de sticla. Peste cartofi deja inabusiti se pun felii de cascaval taiate sub forma de lamele si se acopera cartofii. Se acopera vasul si se introduce in cuptor pentru cca 2-3 min, atat cat sa lasam timp cascavalului sa se topeasca.

Cand este gata, se presara patrunjel taiat cu foarfeca cu 5 lame speciala pentru verdeturi si se serveste imediat.


Pofta buna!