Incingem cuptorul la foc mediu. Separam ouale. Batem galbenusurile, 30g zahar si coaja de lamaie la baie de aburi. Cernem si adaugam faina, praful de copt si cacao si incorporam in galbenusuri. Adaugam untul. Batem albusurile cu restul de zahar si adaugam bezeaua rezultata in amestecul de mai sus. Tapetam cu hartie de copt o forma de sufleu (cu diametrul de 26cm) si coacem aluatul 25minute.
Pregatim capsunile, le taiem in doua, le amestecam impreuna cu lichiorul, le scurgem si colectam sucul. Inmuiem gelatina. Amestecam crema de branza, iaurtul si zaharul. Incalzim sucul de lamaie, dizolvam acolo gelatina si il adaugam in crema de branza impreuna cu sucul de capsuni.
Ungem cu unt marginea formei de sufleu, presaram cu fursecurile sfaramate, apoi asezam ¾ din capsuni. Intindem crema de branza si ornam cu restul capsunilor. Tinem tortul 4 ore la rece.
Il ornam cu fulgi de ciocolata si capsuni.
Pofta buna!