Site coolinaria.ro

Tort de capsuni cu blat de ciocolata si crema de branza



Tort de capsuni cu blat de ciocolata si crema de branza

Ingrediente:
  • - Ingrediente blat:
  • 2 oua
  • 60g zahar
  • ½ lingurita coaja de lamaie
  • 40g faina
  • 10g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 15g cacao
  • 20g unt moale
  • - Ingrediente crema:
  • 750g capsuni
  • 4 linguri lichior de portocale
  • 7 foite de gelatina
  • 300g crema de branza
  • 300g iaurt
  • 100g zahar
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri fursecuri amaretto sfaramate
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la foc mediu. Separam ouale. Batem galbenusurile, 30g zahar si coaja de lamaie la baie de aburi. Cernem si adaugam faina, praful de copt si cacao si incorporam in galbenusuri. Adaugam untul. Batem albusurile cu restul de zahar si adaugam bezeaua rezultata in amestecul de mai sus. Tapetam cu hartie de copt o forma de sufleu (cu diametrul de 26cm) si coacem aluatul 25minute.

Pregatim capsunile, le taiem in doua, le amestecam impreuna cu lichiorul, le scurgem si colectam sucul. Inmuiem gelatina. Amestecam crema de branza, iaurtul si zaharul. Incalzim sucul de lamaie, dizolvam acolo gelatina si il adaugam in crema de branza impreuna cu sucul de capsuni.

Ungem cu unt marginea formei de sufleu, presaram cu fursecurile sfaramate, apoi asezam ¾ din capsuni. Intindem crema de branza si ornam cu restul capsunilor. Tinem tortul 4 ore la rece.

Il ornam cu fulgi de ciocolata si capsuni.


Pofta buna!