Site coolinaria.ro

Briose bulgarasi



Briose bulgarasi

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • putina sare
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • - Pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • - Pentru decorat:
  • fulgi de cocos
  • bilute decorative
Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand incepeti sa pregatiti aluatul aprindeti si cuptorul, pentru ca intre timp sa se incalzeasca.

Intr-un recipient (preferabil din inox) se mixeaza ouale cu putina sare, 1-2 minute la viteza mai mica, apoi 2-3 minute la o viteza mai mare. Se mixeaza in continuare si se adauga treptat zaharul, apoi laptele. Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga treptat in compozitie, mixand in continuare pana la omogenizare. Daca mai este nevoie, se mai adauga faina (in plus fata de cantitatea precizata) pana cand aluatul ajunge sa aiba o consistenta de smantana mai groasa. Se adauga si uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Se pun hartiutele pentru briose (preferabil albe) in tavile pentru briose si se umplu pe trei sferturi cu aluat. Se lasa aproximativ 15 minute la foc mediu. Dupa 10 minute este recomandat sa le supravegheati pentru a evita sa se inegreasca sau sa se arda. Cand sunt coapte le scoateti din tavi si le lasati la racit. Inte timp, preparati crema conform instructiunilor de pe plic.

Cand briosele se racesc, acoperiti-le cu crema de vanilie cu ajutorul unei linguri. Deasupra unei farfurii, turnati peste fiecare briosa fulgi de cocos sau presarati bilute decorative aurii si argintii. „Bulgarasii” se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Pofta buna!